مواد غذایی «مضر» یا پرخطر در کودکان تحت شیمی‌درمانی

مواد غذایی «مضر» یا پرخطر در کودکان تحت شیمی‌درمانی

 

 

  1. غذاهای خام یا نیم‌پخته مثل گوشت خام، مرغ نیم‌پز، ماهی خام (سوشی) باید اجتناب شوند چون این کودکان به دلیل ضعف ایمنی بیشتر در معرض عفونت‌های غذایی‌اند. (Children & Young People's Cancer Association (CCLG)، بخش تغذیه) CCLG
  2. تخم‌مرغ خام یا نیم‌پخته (مثل زرده نرم) باید در رژیم کودکان شیمی‌درمان شده محدود شود، چون ممکن است باکتری مثل سالمونلا خطرناک باشد. (Leukemia & Lymphoma Society، Food and Nutrition During Cancer Treatment، 2024) Lymphoma and Leukemia Society
  3. لبنیات غیر پاستوریزه (شیر یا پنیر حاصل از شیر خام) برای این بیماران بسیار پرریسک است و باید از مصرف آن‌ها خودداری شود. (CCLG، Nutrition advice، بخش «Foods to avoid») CCLG
  4. پنیر نرم و کپک‌زده مثل Brie، Camembert، نیز باید اجتناب شود زیرا اغلب از شیر غیرپاستوریزه تهیه می‌شوند و ممکن است عفونت‌زا باشند. (Blood Cancer United، Food & Nutrition for Children and Teens، بخش «Foods to avoid») Blood Cancer United
  5. سبزیجات خام (مثل سبریجات تازه که به خوبی شسته نشده‌اند) می‌توانند منبع باکتری باشند، پس شستن دقیق ضروری است. (Leukemia & Lymphoma Society، Food and Nutrition Fact Sheet، 2024) Lymphoma and Leukemia Society
  6. میگو، صدف و سایر غذاهای دریایی خام یا نپخته باید اجتناب شود تا خطر باکتریایی کاهش یابد. (Dana‑Farber / Boston Children’s Cancer Center، آموزش تغذیه، برگه راهنمای تغذیه‌ای) danafarberbostonchildrens.org
  7. دسرهای پرکافئین یا نوشیدنی‌های انرژی‌زا نباید به طور منظم استفاده شوند چون کافئین زیاد و قند زیاد می‌تواند وضعیت متابولیک را بدتر کند. (CCLG، Nutrition advice) CCLG
  8. حفظ بهداشت در آماده‌سازی غذا (شستن دست‌ها، استفاده از سطوح تمیز، پخت غذا در دمای مناسب، نگهداری صحیح باقی‌مانده غذا) اهمیت بسیار زیادی دارد تا خطر عفونت‌های ناشی از غذا کاهش یابد. (Dana‑Farber / Boston Children’s Cancer Center، آموزش تغذیه، 2020) danafarberbostonchildrens.org
۰
از ۵
۰ مشارکت کننده